crew:02crew:03langrssfacebookmailboat:01crew:01crew:07
position

Jorden runt i en ganska liten båt

Varför? Båten Rutten Media Häng med! Länkar
Ombord just nu:  
Calle Kerstin Henrik Fredrik Cissi Emmeli Christine Tomas Eric Oscar
Hör vi av oss för sällan, tar vi tråkiga bilder eller saknar ni oss?
Skicka gärna en hälsning till vår satellittelefon och hjälp samtidigt
tre vänner på äventyr att ha råd att ta sig hem igen!

Gör så här: Skicka ett sms till 72550 med texten "28fot XX blabla", där XX är en valfri slant i jämna tiokronor från 10 till 200 och resten en hälsning på högst 160 tecken. Pengarna dras på din telefonräkning. Inom några minuter känner vi oss inte så ensamma, var vi än befinner oss!

Som ett litet tack vill vi dela med oss av vår egen skeppsrullade whisky när vi kommer hem. De två som skänkt oss mest glädje, och ytterligare en slumpvis vald, får varsin flaska ur ekfatet vi har ombord, byggt av Sveriges ende tunnbindar­mästare > och fyllt med finaste skotsk single malt >. De som ligger bäst till syns här intill!
Har du skickat ett sms och vill logga in?
OK
Klicka för att stänga!
weather
25° C
Just nu  (i hamn)
Dag 4986: Sydney, Australien
Just då
Tack De här två är snällast just nu och
verkar få varsin flaska skeppsrullad whisky!
#1 Biran
#2 SAGA bateau
    - - - - - - - - - -
#3 Miljöchefen
#4 Stefan C
#5 BerntMgn 72

 

Bubblare:
MLI
pourbonarlingtonzetaagressosyversensailracingfsdata

Jorden runt i en ganska liten båt.lon:151.28;lat:-33.85

Vi tänkte oss en världsomsegling. Välkommen att följa äventyret!
Click the arrow for posts in English! >

Läs de senaste inläggenHej! Bara så du vet, så
är det här gamla inlägg.

Mot Marquesaslon:-90.31;lat:-0.76;postdate:jun 12 7;pos:Santa Cruz, Galapagosöarna

ChristineDet blev ett kort och intensivt stopp här på Galapagos. 48 timmar gav hamnkaptenen oss för att åtgärda våra påhittade problem, vi hade hoppats på 72 men men. Ett 20 dagars visum skulle gått på hundratals dollars så vi får nöja oss och kanske lika bra det eftersom vi har 2965 sjömil till nästa stopp, Hiva Oa. Vi sätter kurs om några timmar, skall bara inhandla några hundra liter vatten och hälsa på den stränga hamnkaptenen igen så att vi kan få tillbaka våra papper.
Några onsdagar i rad kommer vi att vara med i P4 Göteborg, premiär nu på onsdag morgon 08:10.
God tur till oss!

03 jul Vi är framme!
11 jun Vackert väder, halvvind, medström och guldmakrill varje dag.

15 kommentarerDirektlänk

Patrik freindOF sven01Hey guys, we think of you often and of our time in antigua. we hope you are in the best of spirits. We will keep an eye on your website and pray for safe passage and favourable winds. All the best, Patrik and Kim Manduca, Thunder Bay, Canada

Camilla02Handla nog med vatten nu! Och drick för bövelen inte för mkt så ni får såndär skörbjugg!! PUSS ni är bäst!

Kerstin03Lycka till!

biran 042012-06-15 0213 (sv tid). Tack för datering. Till andra: Kapten H:s samtal med P4 Gbg 12-03-13 > . Till Er: Reserverad plats (ljug) pos S: 09 48'19" W: 139 01'54" innanför piren i Taha Uku på Hiva Oa, om några veckor. Kul m f.d. "ruffhäxans" nya ideer (förlåt K).

Calle05..eller via Birka Media här ovanför.

biran0612-06-23 20.03 (sv. tid). C, jag har sökt dig, men ej svar. Inget nytt på mediasidan. Till dig o alla andra, en tillönskan om en fortsatt trevlig Midsommarhelg, samt kapten H:s samtal med P4 Gbg 12-06-20: >

biran07Skall vara >

biran 0812-06-28 0240. Birka nu passerat tvärs Pitcairn Island. Kapten H:s snack med P4 Gbg 12-06-26 "Birka-tid" >

biran 0912-07-04 0405 (sv tid). VÄLKOMNA till Hiva Oa 3/7 (lok tid). MITT HJÄRTA GLÄDS. Trodde ni skulle lägga till vid piren i Taha Uku, men förstår att ni ligger på redden för att vänja er med att se land. Vad sägs om att byta ut "guldmakrillen" mot en "sirlion steak"? Maila mig. Gå försiktigt i land, landet kommer att gunga. Ha det.

L-ring-14410Fan va ni är duktiga.

biran112012-06-27 0105. H o. Ch, vet inte om ni kan "läsa" hemsidan därute? Om så är fallet, sänd gärna en tanke till jungman C när ni strax passerar 128 gr W. (Och då trol ca 8 gr S.) Rakt norr Henderson Island (huvudön till Pitcairn Island) som ligger ca 24 gr S. Jag hör troligen H senare i dag.

Ulla12Ni är fantastiska.

Josef13Cool. Som vanligt. Berätta nu!

Kerstin14Hurrrra!

Jungman15Två år och still a long way to go. Gött mos!

Skicka


Bidevind till Galapagoslon:-90.31;lat:-0.76;postdate:jun 12 7;pos:Santa Cruz, Galapagosöarna

ChristineDet tog oss 11 dagar att ta oss de dryga 900 sjömilen från Las Perlas till Galapagos. Men nu är vi framme!
Sträckan till Galapagos är känd för att vara "seglingsovänlig" pga av doldrumsbältet som medför stiltje samt den intertropikala convergenszonen som bidrar med motström. Vi var hur som helst beredda på det värsta och tankade upp 145 l diesel innan avfärd. Totalt har vi motorseglat kanske två dygn, vi har kryssat oss fram genom strömmar och motvind men mestadels av tiden har Birka seglat sig själv i bidevind för babords halsar. I cirka en vecka har vi sovit på styrbordssoffan, vi har vant oss vid att balansera upp lutningen med kroppen och tom vindexen har glömt av hur man visar vindriktning från styrbord. Under vaktskiften har vi kunnat ägna oss åt att läsa, skriva dikter, dricka kaffe, äta nötter tvaga oss mm.
Överlag måste erkännas att denna omtalat svårseglade sträcka har varit angenäm för vår del.

Totalt har vi sett ett tiotal lastfartyg, dock inga de senaste sju dygnen, vi har träffat tre colombianska fiskebåtar och de sista dygnet såg vi topplanternan på en segelbåt vid horisonten. Vi har haft sällskap av delfiner och vi har fångat fisk. De fyra sista nätterna var dock riktigt kalla pga humboldtströmmen och vi har tom haft dagg på båten. Underställl, mössor och filtar har plockats fram och brukats under nattvakterna.
Den fjärde juni kl 14.48 korsade vi ekvatorn och enligt sed skall man då raka av sig håret på huvudet. Men eftersom vi båda sparar till långt så lät vi det sitta kvar. Så här ser ekvatorn ut,

För kapten är det första gången på södra halvklotet och vi har tagit oss den första sträckan över det stora havet.
Äntligen är vi nu i söderhavet och det känns helt rätt!

1 kommentarDirektlänk

Camilll01Fan va ni är grymma och fan va du kan mkt seglarspråk Chrissss. Convergenszon och sånt! Cooooool! Jag bara tjatar om att ni ska vara rädda om er men va RÄÄÄÄÄÄÄÄÄDDA OM ER!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja saknar er! OPUSS

Skicka


Det är dags att åka vidarelon:-79.56;lat:8.94;postdate:maj 12 22;pos:3 sjömil sydväst om Panama City

ChristineVi planerade att segla vidare innan helgen som just varit. Nu är det måndag och plan nummer två var att segla vidare på tisdag. Det blir på onsdag.
I nära två veckor har Birka legat i Panama city. Vi har varit en vända till Colon och igenom kanalen igen med pojkarna på Barracuda men nu är vi redo att dra härifrån. Vi har handlat mat för 1000 dollar, letat efter en himla massa grejer som vi behövde till Birka och trots att vi inte lyckats finna exakt allt har vi bestämt oss för att det är bra nog nu. Det är dags att börja ta sig över det stora havet i vår lilla båt.

Vi har haft det väldigt roligt här i Panama city. Vi har hängt mycket med vår polare Daniel som har kört runt oss och visat oss saker som man borde se i Panama city. Han har även bråkat med taxichaffisar å våra vägnar och sett till att vi fått en riktig dusch och en natt i riktig säng.

Vi har blivit bjudna på middag av vår lotskompis Gilberto och igår fick vi besök av norrbaggarna Ole Petter och Solvi som vi träffade i Curacao förra året. De var exakt lika härliga som vi kom ihåg och det blev en riktigt livad afton. Men som sagt nu är det dags att vi rör på oss. Första anhalt blir någon av öarna i Las Perlas. Det är en dagssegling bort och känns som en skön start innan vi seglar vidare mot Galapagos och därefter den långa långa distansen till Marquesas cirka 3000 sjömil bort. Det skall bli härligt att komma iväg och se vad söderhavet har att erbjuda.

22 maj Nu testar vi att blogga med satellittelefonen.

6 kommentarerDirektlänk

Camilla01Fi fan va gött det låter! Va rädda om er jag tjatar om det hela tiden men åååhh mjau va rädda om er! Akta er för delfiner o valar och sånt! Och rapportera när ni kan! Millioner kramar skickar jag till er!!!!!!!!!! xoxo

CHRISTINE02Biran, det är bara vi två så det blir jobbigare "vaktlista" MEN förhoppningsvis fungerar vindrodret som det skall och då kan man läsa bok, koka kaffe mm när man har vakt. Blir inget Pitcairn, får bli nästa tur när Jungman C är med ombord. I övrigt verkar de smått galna där. Stefan är tryggt nedpackad och fastsurrad på fördäck. Han är en fighter! Superlimmad och håller ännu.

biran032012-05-22. Christine, tack för dateringen. Frågor: Fler i besättningen? Annars blir det väl en jobbig "vaktlista"? Har frågat H om det tidigare, men inget svar. Passera Pitcairn Island? Jungman C:s mål. C= "bubblare"? Ta väl vara på 2012-05-23, det är 1:a dagen på resten av era liv, och om ni behöver så "simma lugnt". Hoppas Stefan finns med fortfarande.

Jungman c04..och där satt ekvatorn. Fan vad coolt!

biran0512-05-23: Kul att ngn svarar. Hoppas min uppmuntran via Sms gagnar. Svara gärna via mail om ni kan, för att slippa "offenligheten" i vissa frågor. Ta nu väl hand om er 2 par över (i 1:a hand) Stilla Havet: Christine o Henrik samt S/Y Birka o Tug-Boat Stefan. Kramar / Biran.

Mikael06Hej, Himla trevilgt att läsa om er resa. Jag kommer snart. Mikael

Skicka


Stilla Havetlon:-79.965;lat:9.286;postdate:maj 12 8;pos:3 sjömil väster om Rio Chagres, Panama

HenrikVi har tagit oss igenom Panama-kanalen och det känns väldigt stort. Vi har kajkat omkring i den lilla hörna av Atlanten som kallas Karibien under nästan ett och ett halvt år. Nu har vi kört rakt igenom en av världens största landmassor och pluppat ut på andra sidan. Framför oss finns hav, hav och åter hav, och det är enda vägen hem.

Kanalpassagen gick bra och var i det stora hela en rolig upplevelse. Vi spenderade en natt i Gatun-sjön, blev bjudna på party, såg krokodiler och hann fram till slussarna i tid.

Nu ligger vi i Balboa Yacht Club och väntar på Barracuda samt att hemsidan ska börja funka igen så att vi kan ladda upp bilder från kanalpassagen. Ikväll ska vi göra Panama City. Vi har lite ärenden att fixa i stan och inom en vecka är vi förhoppningsvis på väg mot Las Perlas, Galapagos, Marquesas, Tuamotu och så vidare.

2 kommentarerDirektlänk

Kerran01Fantastiskt! Ni är för härliga, jag är lätt avundsjuk och jag saknar er. Lycka till nu!

biran022012-05-09 (0242): Kapten H. Jag faller nästan i tårar. ÄNTLIGEN på den sida, som jag förstått, att du längtat så länge efter. Har ju klankat på dig tidigare, men är det svårt för dig att datera dina inlägg?? Följer er!!

Skicka


Cinco de Mayolon:-79.965;lat:9.286;postdate:maj 12 2;pos:3 sjömil väster om Rio Chagres, Panama

HenrikVi överlevde djungelexpeditionen i Rio Chagres (bilder kommer - det var en fantastisk upplevelse att ankra mitt i djungeln. Apor som tjoade mitt i natten, papegojor som flög omkring och inte ett enda mygg) och har seglat till den historiskt intressanta naturhamnen Portobelo. Förr i tiden fraktades det stora mängder guld genom staden, och det var här Captain Morgan utförde tidernas största piratangrepp 1668.

Nuförtiden är staden betydligt mer tillbakalutad och stressfri. Det finns några affärer, restauranger, och Captain Jack, som har monopol på det mesta som cruisers behöver. Hans bar är den naturliga mötesplatsen. Vi har träffat många gamla vänner från Cartagena förra året, och några nya. Förutom cruisers hänger det här många äventyrliga backpackers.

Vi har fått ett nytt preldatum för kanalen: 5 maj. Så ikväll ska vi upp till Captain Jack's och finna oss ett styck backpacker, som kan hjälpa oss dra i tampar genom kanalen. Sen ska vi hyra fyra långa rep av en kille med gott rykte som heter Tito. Sen är vi redo. Det kommer att bli trångt ombord, för kanalmyndigheten här i Panama kräver att det ska finnas en lots, en kapten och fyra pers som håller i varsitt långt rep på båten.


Kommentera inläggetDirektlänkNu finns det inga fler inlägg, men läs gärna
Henriks blogg > om förberedelserna.


Klicka på bilden för att stänga.
Det går att bläddra med piltangenterna också!
Äldre inlägg

Vår position uppdateras minst en gång om dagen.
Flytta nålen längs det gula strecket för att hoppa
tillbaka i tiden eller dubbelklicka för en större karta!
Pour BonGöteborgs trevligaste kafé och projektets huvudsponsor
Unit4 AgressoUtvecklar både affärsdatasystem och sina anställda
ZetaHar fyllt båten med pasta och annat gott
UK SyversenHar levererat pålitliga segel för alla väder
MOSMSGör det enkelt att kontakta oss via SMS
Sail RacingSer till att vi är välklädda ute på världshaven
GuolldoSnygga solglasögon som skyddar med stil
FS DataBjuder på serverutrymme för den här sidan
Arlington WatchesTar vara på tiden
RSSKlicka för att prenumerera
på blogguppdateringar via RSS!
Kopiera länken nedan
till din RSS-läsare:

feed://www.28fot.se/rss/

Väderinformation från
yr.no levereras av NRK och
Meteorologisk institutt.
NyhetsbrevKlicka för att få blogguppdateringar
via mejl en gång i månaden!
OK

(Vill du skicka mejl till oss i stället
så klicka på våra namn här intill).
This page in English
FacebookKlicka för att följa oss på Facebook!